MostBet https://mostbet.info.tr/ - heyecanın zafere olan güvenle buluştuğu yer. Burada her bahis, kumar dünyasında heyecan verici başarıya doğru atılmış bir adımdır.
Navigation Menu+

Diyarbakır Türk Hava Yolları Telefon Numarası | 0216 456 03 83

Tarih : Eki 27, 2013 Yazar

, 8 Ekim 2013 tarihinden itibaren Rusya’daki 4. noktası olan Moskova’ya karşılıklı uçuşlar gerçekleştirmeye başladı. Uçak Bileti Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Moskova’da yaptığı basın toplantısında bilette tavan fiyat uygulamasına değinerek yolcuyu korumanın rekabetten geçtiğini belirtti.

Sabancı, ‘Tavan fiyat uygulamasının amacının ne olduğunu gayet iyi anlıyorum ve yüzde yüz destekliyorum. Amaç ne’ Misafir istismar etmemek. Bayram oluyor, yaz dönemlerinde misafir uçmak istiyor. Arz talep dengesi bozulduğu zaman yani talep fazla olduğu zaman fiyat yüksek oluyor. Hava yolları da bunu istismar edebiliyor. 400-500-600 fiyatlarla. Ama bunu önlemenin doğru yolu tavan fiyat değil. Bunu önlemenin doğru yolu rekabeti açmak? dedi. Ali Sabancı, Moskova hattında olmalarının Türk Hava Yolları’nın bilet fiyatlarını etkilediğini de sözlerine ekledi.

Basın toplantısında yaptığı sunumda Moskova hattında uçmaya başladıktan sonra Thy’nin fiyatlarını aşağıya çektiğini tabloyla anlatan Sabancı, verdiği rakamlarda 2005 yılından 2013 yılı ilk 6 ayı sonuna kadar yaklaşık 60 milyon yolcudan yaklaşık %26’si 50 TL altı fiyatlara, %73’ü ise 100 TL altı fiyatlarla uçurduklarını kaydetti.

YENİ HATLAR YOLDA

Sabancı, yurtiçinde 4 noktaya sefer başlatacaklarının bilgisini vererek, ‘Şu anda filomuzda 45 uçak var. 30 değişik ülkede 76 noktaya uçuyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye içerisinde 4 değişik hatta uçacağız. Şırnak, Mardin, Edremit ve Erzurum. Bunlar açıkladığımız hatlar açıklamadığımız hatlar var. Avrupa’da var, Türki cumhuriyetlerinden birinde bir hattımız var. Önümüzdeki dönemde biz büyümeye devam edeceğiz. Çünkü bu ürüne talep var sonuçta. Hep diyorum havacılık bir lüks olmaktan çıkmalı Avrupa’da olduğu gibi. Herkesin hakkı bu, herkes uçabilmeli. Yeter ki rekabet koşulları herkes için eşit koşullarda olsun diyorum. ‘dedi.

PAZAR PAYLAŞIMI

İstanbul-Moskova-İstanbul seferlerinin doluluk oranını açıklayan Sabancı, Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun Pazar paylaşımı sözlerine de cevap vererek, ‘Geçenlerde bir televizyonunda Hamdi Topçu ağabeyimiz dedi ki (Uçak Bileti ismini vererek o yüzden Hamdi Topçu beyin ismini zikrediyorum) uçak bileti’u vererek dedi ki, ‘Onlar tek Avrupa’ya uçsun öbür taraflar bizim Pazarlarımız. 28 defa uçuyor bugün Thy haftada. Biz 3 defa uçuyoruz. Bize verilen izin 3 tane. Biz 3 defa uçuyoruz bizim doluluk oranımız yüzde 94. Demek ki bu pazarlar dendiği gibi onun bunun pazarı değil ve bu pazarlar gelişmiş pazarlar değil. Demek ki İstanbul-Moskova arasında 28 defa Türk tarafı, 28 defa Rus tarafı. Şimdi 35 olacak Rus tarafı. Türk tarafı 31’de duruyor. 28+3 olarak. Bu toplam bile bu iki şehir arasında yeteri kadar sefer değil’ diye konuştu.

Thy’nin Moskova hattında rekabeti ve açacağı lounge’a ilişkin soru üzerine de Sabancı, ‘Bu çok güzel bir şey. Ne zaman eğer arzumuz tüketiciyi ucuza uçurabilmek ise bunun tek yolu rekabetten geçiyor. Her misafir 5-6 yıldızlı otellerde kalmak istemiyor. Dolayısıyla her misafir lounge hizmeti için prim vermek istemiyor. Dolayısıyla onun hitap ettiği kesim farklı. Bizim ise daha farklı. Bizim ki Batı Avrupa’da alışılagelmiş şekilde havacılığın bir araç olduğunu yani havacılığın bir meta olduğunu kabullenen kitle bizim misafirimiz’ dedi.

SABİHA Gökçen’İN LİDERİYİZ

Bayramda ek sefer sayısının artışına ilişkin olarak sorulan bir soru üzerine de Sabancı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda lider pozisyonda olduklarını ifade ederek, ‘Thy’nin sayısını ben bilmiyorum ama biz 453 ek sefer koyduk. Bundan 4 sene evvel 453 ek sefer deseydim ben size. Vay derdim. Günde 16 sefer yapıyorduk başladığımızda. Şimdi 350 sefer yapıyoruz. Bizim için artık çok büyük rakam değil bizim boyutumuzda bir havayolu için. Sabiha Gökçen farklı görüşler olabilir ama bizimle birlikte ayağa kalktı. Hiçbir hava meydanı havayolsuz yapamaz. Hiçbir havayolu da meydansız yapamaz. Bu nerdeyse tam değil ama yarı katolik evliliği gibi çünkü başka meydanlara da kayabiliriz . Sabiha Gökçen’i ayağa kaldıran havayolu uçak bileti’tur. Orada da liderliğimiz devam ediyor.’şeklinde konuştu.

TAVAN FİYAT YERİNE REKABETİ AÇALIM

Bilet tavan fiyat uygulamasının amacını anladığını ve yüzde yüz desteklediğini söyleyen Sabancı,doğru yolun rekabeti açmak olduğunu belirterek şöyle konuştu, ‘Bayram oluyor, yaz dönemlerinde misafir uçmak istiyor. Arz talep dengesi bozulduğu zaman yani talep fazla olduğu zaman fiyat yüksek oluyor.

Hava yolları da bunu istismar edebiliyor. 400-500-600 fiyatlarla. Ama bunu önlemenin doğru yolu tavan fiyat değil. Bunu önlemenin doğru yolu rekabeti açmak. ‘Ali sen bize diyorsun ki iç hatlarda rekabet var zaten’ Türkiye’de iç hatlarda rekabet var fakat bir hat hariç. ‘nda Ankara’ya uçuşlarda sadece bir oyuncu var.

O oyuncu daha evvelde söyledim 490 TL’den uçtu. Yanlış söylemeyim İstanbul-Ankara diyorum İstanbul-Londra demiyorum. Bunu yenmenin tek yöntemi koy onun yanına 3-4 tane daha havayolu onun yanına izin ver Atatürk’ten Ankara’ya uçmasına. Bakın fiyatlar ne oluyor. Kim faydalanacak tüketici faydalanacak. Ben daha evvelden bir paylaşımımda bizUçak Bileti olarak talibiz bize günde 5 sefer hakkı versinler. Atatürk’ten Ankara’ya biz uçarız ve bizim bir vaadimiz daha var fiyatı yüzde 50 düşürürüz. Şimdi düzelttim onu biraz daha en az yüzde 50 düşürürüz.

Çünkü bizim Ankara’ya kaç liraya uçtuğumuz belli, diğer havayollarının yani bizle aynı hatta rekabet edenlerin kaç liraya uçtuğu belli, Atatürk havalimanında tek tabanca uçanın kaç liraya uçtuğu belli. Kimi korumak istiyoruz? Havayollarını mi, uçan misafirleri mi? Bir havayolu şirketi sahibi olarak bizim misafirleri korumamız lazım. ?

Makaleyi Oyla
[Total: 1 Average: 5]

Popüler Kelimeler:

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Add your own review

Rating

Müşteri Hizmetlerini Ara