MostBet https://mostbet.info.tr/ - heyecanın zafere olan güvenle buluştuğu yer. Burada her bahis, kumar dünyasında heyecan verici başarıya doğru atılmış bir adımdır.
Navigation Menu+

THY Logo’sunun Hikayesi

Tarih : Mar 24, 2019 Yazar

THY Logosu

THY Logosu: Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük havayolu firmalarından bir tanesi olan Türk Hava Yolları’nın Logosu‘nun ne anlama geldiğini hiç düşündünüz mü ? Bu yazımızı okuduğunuza göre merak etmişsiniz demektir.

Günümüzde bir şehirden başka bir şehire gitmek için ulaşım seçeneklerinin başında mutlaka havayolu seyahati gelmektedir. Havayolu ulaşımı, günümüzde teknolojinin ve rekabet ortamının da artması ile birlikte fiyat konusunda birçok avantajı da beraberinde getirmiştir.

Öyle ki bir şehirden başka bir şehire otobüsle gitmektense uçak yolculuğu yapmak çok daha avantajlı hale gelmiştir.

Türk Hava Yolları Logosunun Anlamı

Türk Hava Yolları’nın logosunun anlamı; Dünya’da başarılı logo türleri arasında gösterilmektedir. Bu başarının şüphesiz en önemli sebeplerinden bir tanesi de birden çok anlama geliyor olmasıdır. Türk Hava Yolları Logosu ilk kurulduğu günden, bugüne kadar herhangi bir değişime uğramadan gelmeyi başarmış ender logolardan bir tanesidir. Logo: günümüzde bir markanın, son kullanıcı ile etkileşim haline girdiği ilk izlenimi oluşturan en önemli faktörlerden bir tanesidir.

THY logosunun anlamı
THY Logo – 2

Türk Hava Yolları logosunun birçok anlamı bulunmaktadır. Fakat net olarak şu anlamı taşıması için yaptık şeklinde bir açıklama bulunmamaktadır. Fakat en yaygın görüş, Türk Hava Yolları’nın Logosunda bulunan yaban kuşuna benzeyen simge, Dünya’nın en uzun süre havada kalabilme özelliği bulunan yaban kuşlarını simgeliyor olmasıdır Yaban kuşlarının uçarken sergilemiş olduğu figürü anımsatan THY Logosu, sadece Yaban Kazlarını simgelemiyor.

Bir diğer anlamı da, 3 adet THY logosunu farklı açılardan yan yana getirdğinizde THY yazısını görebilirsiniz. Denemek isteyen misafirler THY logosunu 45’er derecelik açıyla 3 adet logoyu yan yana koyduklarında oluşan figürden THY yazısını görebilirler.

Tabii Türk Hava Yolları’nın Logosunun sadece bu 2 anlamı taşıdığını ifade etmemiz mümkün değil. Fakat bilinen en belirgin özellikleri bunlar olmakla birlikte, farklı anlamlar da taşıyabilmektedir.

Makaleyi Oyla
[Total: 10 Average: 4]

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Add your own review

Rating

Müşteri Hizmetlerini Ara