MostBet https://mostbet.info.tr/ - heyecanın zafere olan güvenle buluştuğu yer. Burada her bahis, kumar dünyasında heyecan verici başarıya doğru atılmış bir adımdır.
Navigation Menu+

Havayolları Telefon

Tarih : Ara 30, 2016 Yazar

Bilet Telefon : (0850) 302 54 93

 

Bilet Erteleme : (0216) 456 97 11

 

SunExpress Bilet Erteleme : (0216) 456 03 83

 

Telefon Numarası : (0850) 840 48 05

 

Ucuz Uçak Bileti Telefon

Ucuz Uçak Bileti Telefon

Uçak Bileti Havayolları; Türkiye’nin yurtiçi destinasyonlara uçuş konusunda lider konumdadır. Her geçen gün uçuş sayısını ve uçak sayısını yükseltmektedir.Uçak Bileti havayolları telefon denildiğinde ilk akla gelen ucuz uçak bileti satışı olmaktadır.

Bilindiği gibi yurtiçi hemen hemen bütün noktalara uçuşu bulunan ender firmalardan bir tanesi deUçak Bileti havayolları iletişim’dir.  Uçak Bileti telefon numarası olarak internet üzerinde birçok telefon numarası olmasına rağmen genelde bu numaralar Uçak Bileti havayolları‘na ait değildir. Bilindiği gibi uçak bileti satışları’nda %50 oranında da telefon, yani Uçak Bileti çağrı merkezi ile olmaktadır.

Uçak Bileti çağrı merkezi aranarak alınan uçak biletlerinde, internet üzerinden alınan biletlere oranla daha az hata ile karşılaşılmaktadır. Bunun nedeni ise, internet kullanıcıları arasında bilinçli olmayan kullanıcılar da internetten bilet alma işlemini gerçekleştirmek isteyebilirler. Hal böyle olunca da Uçak Bileti uçak bileti telefon numarası ile alınan biletlerdeki yanlışlıkta çağrı merkezi çalışanı sorumlu tutulabilirken, internet üzerinden alınan biletlerde ise uçak biletini alan yolcu mesuliyet altındadır.

İnternetten alınan biletlerde genelde şu tarz problemler yaşanabilmektedir ;
  1. Yanlış isim yazma,
  2. Yanlış tarihe alma,
  3. Yanlış doğum tarihi girme,
  4. TC kimlik numarasını yanlış yazma,
  5. İletişim bilgilerinde verilen mail adresini ve telefon numarasını yanlış yazma,

Bu tarz sorunları sıralamak istediğimizde ortalama 10’a yakın hata ile karşılaşılabilmektedir. Tabii bu yanlışlıkları sıralamak istediğimizde 1 ay içerisinde hemen hemen 100 farklı hata ile karşılaşabilmektedir yolcularımız

Hatta internetten yanlışlıkla bilet aldım diyen kullanıcılar bile olabilmektedir. (tecrübe ile sabittir 🙂 )

Uçak Bileti Yanlış İsim Yazma Hatası Nedir

Bilindiği gibi internet alışverişlerinde genelde akıllı telefonlar kullanılmaktadır. Bu kullanım oranı %50 civarında ciddi bir boyuta geçmesine rağmen her geçen gün de artmaktadır. Bu artışın iyi yönlerinin olduğu kadar kötü yönleri de olabilmektedir. Bilindiği gibi uçak biletlerinde yapılan en ufak bir yanlış telafisi yeni bilet almaktan başka çare olmayacak durumlara kadar gidebilmektedir.

Örnek vermek gerekirse yanlışlıkla 4 harf kadar hatalı girişlerde çoğu zaman uçak biletlerinde isim değiştirmek mümkün olmamaktadır. Böyle durumlarda yolcuya yeni bilet almaktan başka bir çözüm yolu görülmemektedir.

Uçak Bileti Yanlış Tarihe Bilet Alma

Bu konu Uçak Bileti havayolları telefon numarası ile ilgili bir konu olmamasına rağmen bu konu genel bir konu olduğundan dolayı açıklama gereği duyduk. Yazımızın üst kısımlarında da belirttiğimiz gibi mobil’den alınan biletlerde bazen tarihlerde de hata yapılabiliyor. Böyle bir hata yapıldığında ise ilk yarım saat içerisinde uçak bileti iletişim numarası aranması gerekmektedir. Aranmadığı taktirde ilk yarım saatten itibaren her türlü değişiklikte fiyat farkı ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Uçak Bileti Yanlış Doğum Tarihi ve Yanlış TC Kimlik Numarası Girme

Bilindiği gibi temmuz 2016 tarihinden itibaren yurtiçi uçuşlarda tckimlik numarası girilmesi zorunlu oldu. Online işlemler de bu kurala uygun halde düzenlemeler yapıldı. TC kimlik numarasındaki algoritma sayesinde internet sitemiz üzerinden tc kimlik numarasının yanlış girilmesi pek mümkün değil. Zaten tc kimlik numarası hatalı girilmesi ve doğum tarihi – cinsiyet gibi özellikler uçuşlarda genelde problem yaratmamaktadır.

İletişim Bilgilerinde Yapılan Yanlışlıklar

İnternet üzerinden yapılan uçak bileti satışlarında en çok yapılan hatalardan bir tanesi de mail adresinin yanlış verilmesidir. Bilindiği gibi mail adreslerinde de en ufak bir yanlışlıkta mail sizin hesabınıza düşmemesi ile sonuçlanmaktadır. Hal böyle olunca da yanlış verilen mail adresine mail gelmediğinde, yolcu biletin satın alınmadığını düşünerek aynı işlemi 2 defa yapabilmektedir.

2 kez alınan uçak biletinde ise, eğer yolcu bire bir aynı almış ise, çağrı merkezi‘ni arayarak uçak biletinin bir tanesini uçuş gerçekleşmeden önce herhangi bir zamanda yapabilir. Ama bazı durumlarda yolcu bileti satın almadığını düşünerek, ve o tarihden başka bir tarihe bilet almaya karar verdiyse ve ilk yarım saat içerisinde 2 adet bilet aldığının farkında değilse, malesef biletlerden herhangi birinin sadece alan vergilerini iade alabilmektedir

Makaleyi Oyla
[Total: 1 Average: 5]

1 Comment

  1. Merhaba,
    Ben Qatar Airways’den 11 Haziran’a İST-BKK uçak bileti aldım. Ama soyadımda bir harf eksikliği var. ” Dinç ” yerine ” Dnc ” yazıyor bilette. Qatar Airways üyelik profilimde de Oguz Dnc yazıyor ve bunu değiştirme opsiyonu da yok sitede. Üyelik hesabımda bile ayarlardan üyelik bilgilerimi değiştirme seçeneği yok. Bu harf eksikliği sorun olur mu? Bunu farkettiğimden beri uyku uyuyamıyorum 🙁 Uçuşa izin verilmeme durumu olabilir mi?
    İyi çalışmalar..

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Add your own review

Rating

Müşteri Hizmetlerini Ara