MostBet https://mostbet.info.tr/ - heyecanın zafere olan güvenle buluştuğu yer. Burada her bahis, kumar dünyasında heyecan verici başarıya doğru atılmış bir adımdır.
Navigation Menu+

Türk Hava Yolları İletişim – Ücretsiz Müşteri Hizmetleri

Tarih : Eyl 17, 2018 Yazar

THY Uçak Bileti Müşteri Hizmetleri 0850 302 54 93

 

 

Türk Hava Yolları Logo

Türk Hava Yolları Logo

Türk Hava Yolları, dünya çapında ün kazanmış olan bir hava yolu firması olarak her daim Türk bayrağını göklerde taşımaya devam etmektedir. İşte adeta milli gurur haline gelmiş olan Türk Hava Yolları da dünyada en çok noktaya uçan hava yolu firması unvanı ile harekete geçmiştir.

Buna ek olarak dünyanın neredeyse tamamını Türkiye üzerinden dünyanın geri kalan kısımlarına İstanbul üzerinden bağlaması ile de tek tercih sebebidir. Buna ek olarak Türk Hava Yolları’nın kendisi tarafından işletilmekte olan bir alt markası da vardır ve bu alt marka da Anadolujet adı ile hizmet vermektedir.

Ancak Anadolujet her ne kadar bir dönem yurt dışı seferler icra etmiş olsa dahi son dönemlerde sadece genel olarak Ankara merkezli olarak yurt içi uçuşlar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uçuşlar icra edilmektedir. Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları kendisine ait ikram firmaları ve yer hizmetleri firmaları ile de hizmet kalitesini çok daha yukarılara taşımayı amaçlamaktadır.

Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları ile Alman bayrak taşıyıcı hava yolu firması Lufthansa tarafından ortak bir girişim sonucu kurulmuş olan Sunexpress hava yolları da hem Türkiye hem de uluslararası uçuşlarda yolcuların hizmetindedir. Fakat bilinmesi gerekir ki Sunexpress Hava Yolları bütünüyle farklı bir şirkettir. Yani Türk Hava Yolları çağrı merkezinden istifade edilmesi suretiyle bu firma ile ilgili herhangi bir işlem tesis edilmesi söz konusu olamayacaktır.

anadolu jet logo

anadolu jet logo

Anadolujet Çağrı Merkezine Nasıl Ulaşılır?

Anadolujet çağrı merkezine ulaşmak için ayrı bir telefon numarası çevrilmesine lüzum yoktur. Ne de olsa Türk Hava Yolları anonim ortaklığı tarafından işletilmekte olan bir firma olduğundan dolayı pekala Türk Hava Yolları çağrı merkezi üzerinden ulaşılması ve Anadolujet hakkında bilet işlemlerinin yapılması mümkündür.

Buna ek olarak Türk Hava Yolları pek çok firma ile doğrudan doğruya kendi uçmadığı noktalara da codeshare ya da ortak uçuş adı altında seferler icra etmektedir. Bu biletler de yine Türk Hava Yolları adına satıldığından dolayı bu hava yolu firmalarının icra ettiği uçuşlarda da yine Türk Hava Yolları çağrı merkezi hizmetinden istifade edilmesi icap eder.

Türk Hava Yolları Çağrı Merkezi Telefon Numarası Nedir?
Türk Hava Yolları çağrı merkezine 444 0 849 numaralı telefon ile haftanın her günü ve günün her saati ulaşmak mümkün olacaktır. Buna ek olarak Türk Hava Yolları çağrı merkezi vasıtası ile sadece bilet rezervasyonu değil daha pek çok işlemi yapmak da mümkün hale gelecektir. Söz misali çağrı merkezi vasıtası ile bilet değişikliği işlemleri, bilet iptal işlemleri ve özel hizmet satın almalar da son derece kolay bir şekilde icra edilebilecektir.

Bunun yanı sıra Türk Hava Yolları tarafından sunulmakta olan çağrı merkezi hizmetinin tamamen ücretsiz olduğunu da belirtmekte fayda vardır. Ne de olsa Türk Hava Yolları low cost olarak tabir edilen ve uygun fiyatlı uçuşları ön planda tutan bir hava yolu firması değildir. Başka bir deyiş ile Türk Hava Yolları her şeyden önce marka imajını ön planda tutacaktır. İşte tam olarak bu sebepten dolayı çağrı merkezi hizmetinden de herhangi bir ücret talep edilmesi söz konusu olmayacaktır.

Türk Hava Yolları Logo

Türk Hava Yolları Logo

Bu Telefon Numarası ile Yapılması Mümkün Olmayan İşlemler Nelerdir?
Türk Hava Yolları çağrı merkezi hizmeti vasıtası ile her şeyden önce promosyon biletlerin değişimi ve iadesi mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda bu biletlerin iptal edilmesi halinde de herhangi bir ücret iadesi söz konusu olmayacaktır. Nihayetinde Türk Hava Yolları tarafından icra ediliyor gibi gözükse dahi esasında ortak uçuş olan ve başka bir hava yolu tarafından çalıştırılan bir uçuş ile ilgili ek hizmetler de genelde bu çağrı merkezi vasıtası ile icra edilemeyecektir.

Söz misali ortak uçuş icra edilen bir hava yolunda özel yemek seçimi hizmetinin Türk Hava Yolları’na ait 444 0 849 numaralı telefon vasıtası ile çözümlenmesi söz konusu olmayacaktır. Bunun için uçuşu icra etmekte olan diğer hava yolu firması ile iletişime geçilmesi icap edecektir. Buna ek olarak özel hizmet talebi ve koltuk seçimi gibi bazı hizmetler ortak uçuş olsa dahi 444 0 849 numaralı telefon vasıtası ile icra edilebilecektir.

Türk Hava Yolları Müşteri Hizmetleri

Türk Hava Yolları’nın müşteri hizmetleri numarası 444 08 49‘dur. Geri kalan bütün telefon numaraları ya seyahat acenteleridir, yada havalimanı ofisi numaralarıdır. Yurtdışından Türk Hava Yolları’nı aramak için 0850 333 08 49 numaralı telefonu ararsanız resmi müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Türk Hava Yolları’nın müşteri hizmetleri’ndan yapabileceğiniz işlemler; uçak bileti satın alma, daha önce satın almış olduğunuz uçak biletlerini iptal ettirme ve yine daha önce satın almış olduğunuz uçak biletlerinizda tarih ve yön değişikliği yapma işlemleridir. Bunun yanı sıra THY iletişim hattı ile daha birçok işlemi sorunsuzca gerçekleştirebilirsiniz.

İstanbul Türk Hava Yolları İletişim

Türk Hava Yolları’nın İstanbul şehrimizde bulunan birçok resmi satış ofisi bulunmaktadır. Bu resmi satış ofislerinden, THY müşteri hizmetleri aracılığı ile yapabileceğiniz bütün işlemlerin yanı sıra ekstra olarak satın almış olduğunuz uçak biletlerinizde çağrı merkezi ile yapamadığınız işlemleri de sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bazı durumlarda İstanbul THY ofisi ile çözmeniz gereken bazı durumlar olabiliyor. Bu sorunlar genelde THY müşteri hizmetleri aracılığı ile yapmak istediğinizde hata veren işlemler olabilir.

Bu işlemleri Türk Hava Yolları İstanbul Ofisi aracılığı ile birebir görüşerek sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz.

Türk Hava Yolları Çağrı Merkezinde Ücretli Hizmetler Neler?

Türk Hava Yolları’na ait olan 444 0 849 numaralı çağrı merkezi vasıtası ile esasında pek çok işlemi icra ederken herhangi bir ücret ödenmesine gerek duyulmayacaktır. Ancak kimi zaman bazı hizmetlerin alımında ayrı ücretler ödenmesi de lazım gelebilir. Söz misali evcil hayvan ister kabin içerisinde isterse de bagajdaki özel bölmede taşınacak olsun; ayrı bir ücrete tabi olacaktır. Bu ücretler de kabin içerisinde ve bagajda ayrı ücretlendirmelere tabidir. Bunun yanı sıra 444 0 849 numaralı Türk Hava Yolları çağrı merkezi vasıtası ile icra edilecek işlemler arasında erken koltuk seçimi de ücrete tabidir.

Esasında Türk Hava Yolları’nda check in işlemleri sırasında herhangi bir ek ücret ödenmeksizin koltuk seçiminin yapılması mümkün olsa dahi koltuklarını erkenden seçmek isteyen yolcular bu hizmetten belirli bir ücret karşılığı istifade edebilecektir. Koltuk seçimi ücreti de uçuşun iç hat mı yoksa dış hat mı olduğuna göre değişecektir. Bunun yanı sıra check in işlemleri sırasında olsa dahi Türk Hava Yollar tarafından diz mesafesi geniş olan koltukların daha yüksek bir fiyat üzerinden ücretlendirilmesi son zamanlarda gündemdedir.

Şayet bu gibi bir durum kabul edilecek olursa da 444 0 849 numaralı Türk Hava Yolları çağrı merkezi vasıtası ile bu koltukları seçmek ek ücret karşılığında mümkün olacaktır. Nihayetinde her ne zaman olursa olsun yolcu acil çıkış kapısında seyahat etmek istemekte ise bu durumda da acil çıkış kapısında yer alan koltuklar ek ücrete tabi olacaktır. Ancak uçakta başka yer kalmaması ve acil çıkış kapısında seyahat etmenin zorunlu hale gelmesi durumunda bu söz konusu olabilecektir.

Anadolu Jet Uçağı

Anadolu Jet Uçağı

Türk Hava Yolları Çağrı Merkezi ile Hangi Hatlara Bilet Alınabilir?
Türk Hava Yolları ile icra edilmekte olan uçuşlarda çok sayıda güzergahın tercih edilmesi mümkündür. Gerçekten Türk Hava Yolları tarafından sunulmakta olan öylesine geniş bir uçuş ağı söz konusudur ki 444 0 849 numaralı telefonun kullanılması ile neredeyse dünyanın her yerine ya doğrudan doğruya Türk Hava Yolları gibi ya da codeshare uçuş olarak ulaşılması söz konusu olacaktır.

Bunun yanında Türk Hava Yolları vasıtası ile pek çok otel rezervasyonunda indirim, ilave mil kazancı ve bunun yanı sıra araç kiralama hizmetlerinde ciddi oranda indirimler kazanılması söz konusu olacaktır. Nihayetinde 444 0 849 numaralı Türk Hava Yolları çağrı merkezi vasıtası ile alınmış olan biletlerde vize kolaylığı sağlanması da söz konusudur.

Ne de olsa Türk Hava Yolları pek çok ülke hakkında ya elektronik vize ya da standart vize hakkında kolaylık sağlayacak, hatta zaman zaman vize işlemlerinin Türk Hava Yolları vasıtası ile de icra edilmesi söz konusu olabilecektir.

Bir diğer makalemiz olan İstanbul şehrimizde bulunan Pegasus satış ofisi iletişim numarası ve adres bilgilerini paylaştık. Dilerseniz  o makalemizi de linkinden www.setindir.com/2017/01/pegasus-iletisim-istanbul/ okuyabilirsiniz.

Makaleyi Oyla
[Total: 13 Average: 4.1]

1 Comment

  1. Sayın Türk Hava Yolları yetkilileri,

    E Mail yoluyla 13 Nisan 2019 İstanbul Hannover TK 1555 uçuşunun yeni IST Havaalanindan yapılacağını bildirdiniz. Lütfen bana yeni uçuş bilgilerini(check in numarası,blok numarası) e mail yoluyla gönderiniz. Ayrıca Esenler otogarindan yeni Havaalanina ulaşım konusunda beni bilgilendiriniz lütfen

    Saygılarımla.
    M. Sezgin

Yorum Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Add your own review

Rating

Müşteri Hizmetlerini Ara